Reaco Academy
Reaco Academy

Examentraining IREB-CPRE Foundation

Ga met het volste vertrouwen het examen tegemoet

IREB
IREB

Beste analist,

Nu een groot deel van je vakgenoten zich gecertificeerd hebben en zich dus ‘IREB-certified Professional for Requirements Engineering’ mogen noemen, ga je opvallen zonder certificaat. Wil je dat wel?

Met een certificaat laat je in ieder geval zien dat je investeert in jezelf als vakvrouw/-man en op de hoogte blijft van de best practices en internationale standaarden.

Als je minimaal 2 jaar ervaring hebt met het opstellen van requirements, dan heb je niet meer dan 1 dag nodig om het IREB-Foundation certificaat te halen. Tenminste als je die dag heel gericht je (IREB) kennis aanvult en je de internationale IREB-terminologie en -zienswijze eigen maakt.

IREB-certificeringstrainingen duren normaal gesproken 3 volle dagen. Voor mensen die het vak al beheersen is dat grotendeels verspilde tijd. Wij hebben daarom een unieke examentraining ontwikkeld waarin je je persoonlijke (IREB-)kennishiaten vaststelt en bijspijkert.

We geven deze examentraining al sinds 2010 en hebben een uitzonderlijk hoog slagingspercentage. Hoewel het examen behoorlijk pittig is, slaagt 92% van onze cursisten in 1 keer voor het certificeringsexamen.

Paul Scheltinga

“Wij hebben de korte intensieve examentraining gevolgd. In 2 avonden zijn de ‘lastigheden’ van IREB besproken en hebben we veel geoefend. Zeker voor ervaren analisten raad ik deze training aan. Tijdens de training helpt de docent je om de zaken nog even goed op een IREB-rij te zetten.”

Paul Scheltinga, Requirements Engineer bij Ordina

Henk Mulder

“De heldere uitleg en doelgerichtheid van de examen­training spraken mij in het bijzonder aan. Per cursist werd de focus gelegd op examen­onder­delen waarin je minder sterk bent. Ik kan deze training van harte aanbevelen.”

Henk Mulder, Senior Informatie Analist bij DELA

Korte intensieve examentraining

Alleen in-house

Doel:
Kennishiaten dichten en de titel ‘IREB-certified Professional for Requirements Engineering’ Foundation level behalen
Doelgroep:
Business analisten, informatie analisten en requirements engineers met ten minste 2 jaar ervaring
Duur:
1 dag
Datum:
In overleg plannen we een voor jullie geschikte datum (open inschrijving niet mogelijk)
Deelnemers:
Maximaal 10

Inhoud

We starten met de specifieke zienswijze en terminologie van IREB die absoluut onmisbaar is voor succesvolle deelname aan het examen. Met behulp van een toets krijg je inzicht in je huidige IREB-kennisniveau. Op basis van de examenonderdelen die je nog onvoldoende beheerst, bepalen we je focus voor de tweede helft van de training. Bovendien oefenen we een groot aantal examenvragen zodat je vertrouwd raakt met de wijze van vraagstelling. Dit alles geeft je ruim voldoende houvast om het examen te halen.

Je kunt naar keuze direct de volgende ochtend of enkele dagen later het examen afleggen.

Na afloop van de training:

  • Ben je helemaal klaargestoomd voor het examen
  • Is je vakkennis weer up-to-date
  • Ken je de valkuilen en handige tips & trucs voor het examen

Examen

Je kunt tegenwoordig gewoon in het Nederlands examen doen. Het examen is zeker geen inkoppertje. Met behulp van meerkeuze-vragen wordt getoetst of je het vak echt begrijpt en of je de theorie kunt toepassen. Hiertoe worden veel inzicht vragen gesteld en korte casussen gebruikt. Alleen theorie uit je hoofd leren is beslist onvoldoende.

Informeer vrijblijvend op welke wijze deze in-house training je organisatie verder kan helpen.

Susan Veltman

“Ik heb de IREB-examen­training gevolgd. Tijdens deze korte training hebben we veel examenvragen geoefend en was er een goede afwisseling tussen theorie en vragen. Voor ervaren collega’s kan ik deze training zeker aanbevelen.”

Susan Veltman, Informatie Analist bij het Kadaster

Hidde Nieuwenhuijsen

“Ik vond de IREB-examen­training een prima training. Het heeft me geholpen om me de IREB-denkwijze eigen te maken. Ik weet nu ook op welke onderwerpen de nadruk komt te liggen.”

Hidde Nieuwenhuijsen, Zelfstandige Business Analist

Henri van der Horst

“Naast materiekennis is het ook nodig om iets over de vraagstelling op het IREB-examen te weten. Er zitten valkuilen in het examen en vanwege de puntentelling is het soms beter om bij twijfel geen antwoord te geven. Dit en meer wordt helder uitgelegd tijdens de examentraining, waardoor je goed beslagen ten ijs komt op het examen.”

Henri van der Horst, Informatie Analist bij Ordina

Eric de Jong

“De examen­training ‘IREB-CPRE in 24 uur’ was perfect gefocussed op het examen en de examen­onder­werpen. Nicole, bedankt voor je kennis boost en betrokkenheid.”

Eric de Jong, Zelfstandige Informatie Analist


Meer informatie