Het boek is sinds september 2021 uitverkocht

Auteurs

Jan Jaap Cannegieter

Foto Jan Jaap Cannegieter

Jan Jaap is IREB Recognized Supporting Member en heeft 20 jaar ervaring in requirements, testen, reviews en inspecties, quality assurance en proces­verbetering.

Squerist

Als Principal Consultant van Squerist is hij betrokken bij productontwikkeling, coaching en training binnen Squerist. Daarnaast is hij regelmatig als consultant actief bij opdrachtgevers van Squerist. De afgelopen jaren heeft hij opdrachten uitgevoerd bij onder andere Rijkswaterstaat, CBR, Raad van State, Business Lease, Thinkwise Software, Universiteit Wageningen en Nederlands Normalisatie­instituut.

Jan Jaap is medeauteur van ‘Succes met de requirements!’ en (mede)auteur van meerdere boeken op het gebied van testen, QA in projecten, reviews, CMMI en TMMi. Jan Jaap heeft op meerdere (internationale) conferenties (keynote-)presentaties en tutorials verzorgd.

Nicole de Swart

Foto Nicole de Swart

Nicole leert analisten grip op requirements te krijgen. Ze heeft als één van de voorlopers in Nederland zelf in 2010 het CPRE-certificaat van IREB gehaald. Daarna is ze vakgenoten gaan trainen die zich ook willen certificeren.

Reaco

Met haar bedrijf Reaco Academy (REquirements Advies, Coaching en Opleidingen) helpt ze analisten in complexe omgevingen de juiste agile en traditionele requirements technieken toe te passen. Nicole heeft een jarenlange praktijkervaring als analist, trainer en als begeleider van training on the job programma’s. Ze heeft in agile en traditionele projecten voor uiteenlopende profit en non-profit organisaties gewerkt.

Nicole is tevens de auteur van het praktische Handboek Requirements.

Johan Zandhuis

Foto Johan Zandhuis

Johan heeft zijn werkterrein toegespitst op kwaliteitszorg in IT, op basis van zijn praktijkervaring in productie­organisaties. Daarbij lopen de thema’s ‘meerwaarde creëren met IT’ en ‘grip krijgen op IT’ als rode draad zijn werk.

Ricardo Rail

Bij Ricardo Rail is hij medeverantwoordelijk voor dienst­ontwikkeling op het gebied van requirements en regievoering. Op dit terrein heeft hij opdrachten gedaan bij onder meer NS, Rijkswaterstaat, Ministerie van VWS, KPN, Lloyds Register, ING, ABN AMRO, Achmea, SNS REAAL, Flynth en Gemeente Zaanstad.

Hij is trainer, coach, inspirator en ervaren spreker waarbij hij betrokkenen de kern waarom we ons eigenlijk druk maken over requirements kan meegeven. “Waartoe is dit project op aarde” is een vraag die hij daarbij vaak en graag stelt.

Johan is medeauteur van ‘Succes met de requirements!’ en andere publicaties waarbij het vakgebied requirements prominent aan de orde komt. Tevens is hij mede-initiatief­nemer achter de Nederlandse vertaling van de IREB Dictionary.

Wat lezers zeggen

Stefan Staal

Stefan Staal

Zelfstandig IREB-trainer en lid van IREB

“Dit boek geeft een heldere en diepgaande uitleg van de examenstof en draagt bij aan de verdere profes­siona­lisering van requirements engineers. Ik gebruik dit boek al jaren in praktische cursussen en workshops om de theoretische grond­beginselen eraan toe te voegen.”

Cover ‘Grip op Requirements’
Joke Peek

Joke Peek

Trainer bij Capgemini Academy

“‘Grip op Requirements’ is goed bruikbaar als voorbereiding op het IREB-Foundation examen. Het geeft veel praktische voorbeelden om de examenstof te verlevendigen. Wij gebruiken dit boek in onze Nederlandse examentraining.”

Hans van Loenhoud

Hans van Loenhoud

Zelfstandig Consultant en lid van IREB

“‘Grip op Requirements’ is een perfecte aanvulling op een IREB Foundation-training. Het volgt de syllabus strikt en breidt het uit met uitleg, voorbeelden en proef­examen­vragen. Ik gebruik het boek in al mijn trainingen, al vanaf het aller­eerste moment dat de Nederlands­talige versie van de syllabus beschikbaar kwam.”